Ciesz się, bo juz niedlugo ]-D
VW Scirocco R - 2.0 TSI - 2012 by Kamil96
Re: VW Scirocco R - 2.0 TSI - 2012 by Kamil96
To wtedy napiszę, że jedyne Scirocco R
No dobrze dobrze, maszynka pierwsza klasa, jedynie maxton bym wywalil, ale to kwestia gustu

Jest bardzo dobrze i fajbie ze sa ludzie o takim podejsciu

Z racji, że lusterko bezramkowe posiada opcję obsługi zewnętrznych fotochromów, to żal było z tego nie skorzystać
Małe zakupy w VW:

Poza wtyczkami do wkładów, musiałem też kupić tą małą osłonkę przy liczniku, bo przedliftowa nie pasowała do poliftowej obudowy zegarów.
Pozostało przeciągnąć po dwa kabelki do każdego lusterka i efekt finalny:

Teraz jazda w nocy będzie z pewnością dużo przyjemniejsza

Małe zakupy w VW:

Poza wtyczkami do wkładów, musiałem też kupić tą małą osłonkę przy liczniku, bo przedliftowa nie pasowała do poliftowej obudowy zegarów.
Pozostało przeciągnąć po dwa kabelki do każdego lusterka i efekt finalny:

Teraz jazda w nocy będzie z pewnością dużo przyjemniejsza

Dziękuję

Co gorsze, pomysłów mam coraz więcej

Przyszła kolej na następne modyfikacje

Szybka robota i lampki ostrzegawcze w drzwiach zrobione:

A z grubszych prac, to od zawsze podobał mi się poliftowy przód w Scirocco R, więc w końcu postanowiłem się za to zabrać. Szybkie rozeznanie. Parę przeróbek jest, ale wszystko do ogarnięcia, więc czemu by tego nie zrobić

W między czasie trafił się kupiec na mój dotychczasowy zderzak, razem z dokładką.
Także z tym już się pożegnałem:

I przyjechał nowy polift.
Zderzak ze ślizgami i wszystkimi kratkami + DRL:

Raz dwa do lakierni i oto efekt:

Oczywiście zderzak nie będzie miał już z przodu przykręconej nakładki do montażu rejestracji. Szkoda by mi go było niszczyć

Zamówiłem też od razu nową dokładkę z Maxtona, tym razem bardziej pasującą do całości i w czarnym połysku.
I zderzak złożony, w całej okazałości z przymiarką dokładki:

Brakuje jeszcze tylko emblematu "R".
Tym oto sposobem lista modyfikacji do zrobienia zamiast się zmniejszać, to się zwiększa

Standardzik, u mnie lista też coraz dłuższa...

Zrobiłem przymiarkę przedniego zderzaka i tak pomyślałem, że może to trochę dziwnie wyglądać jak będzie tylko przedni zderzak poliftowy, a lampy i tył zostaną stare...
No i skończyło się jak zawsze
Decyzja zapadła, robimy całość na polifta. Więc do wymiany są jeszcze przednie lampy i cały tył (klapa, lotka, lampy i zderzak).
Akurat decyzję o pełnej przeróbce ułatwiło trafienie na kompletną tylną klapę i lampy w dobrej cenie.
Tak więc sobotnie zakupy:

Do tego zamiast standardowej lotki, postanowiłem założyć lotkę R Cup:

No i trafił się też kompletny tylny zderzak wraz z dyfuzorem
Ślizgi wymienione, więc szybka przymiarka całości:

Zaczyna to wyglądać fajnie.
Na zdjęciach z przymiarki klapa jest już rozmontowana z wszystkich dodatkowych części i gotowa do zawiezienia do lakierni. Do końca tygodnia powinno wszystko wrócić już pomalowane
No i skończyło się jak zawsze

Decyzja zapadła, robimy całość na polifta. Więc do wymiany są jeszcze przednie lampy i cały tył (klapa, lotka, lampy i zderzak).
Akurat decyzję o pełnej przeróbce ułatwiło trafienie na kompletną tylną klapę i lampy w dobrej cenie.
Tak więc sobotnie zakupy:

Do tego zamiast standardowej lotki, postanowiłem założyć lotkę R Cup:

No i trafił się też kompletny tylny zderzak wraz z dyfuzorem

Ślizgi wymienione, więc szybka przymiarka całości:

Zaczyna to wyglądać fajnie.
Na zdjęciach z przymiarki klapa jest już rozmontowana z wszystkich dodatkowych części i gotowa do zawiezienia do lakierni. Do końca tygodnia powinno wszystko wrócić już pomalowane

No i dotarł jeden z ostatnich elementów układanki.
Nieużywane, kompletne bi ksenony skrętne z led

Nieużywane, kompletne bi ksenony skrętne z led

będzie bardzo ladnie! 

Wiadomo

Jak to zwykle bywa. Jedna modyfikacja daje pomysł na kolejną

Z racji, że rozbierałem trochę auto, aby zrobić wiązki do lamp, to postanowiłem przy okazji zainstalować Dynaudio.
Aktualne nagłośnienie gra fajnie, ale przeszkadzała mi trochę skrzynia z subem w bagażniku. I stwierdziłem, że zamontuję nagłośnienie Dynaudio. Wybór padł na wersję z poliftowego Scirocco czyli z dodatkowym subwooferem w kole zapasowym.
Udało się kupić kompletny zestaw z tylnymi tapicerkami, a także z boczkami drzwi. Więc będzie jak oryginał, z blendami głośników z napisem Dynaudio, a dodatkowo wpadną też przełączniki z polifta

Powoli kolejne graty do modyfikacji są kompletowane. Dotarły do mnie radary Side Assist i poza osłonami lusterek, mam już kompletny zestaw. Więc przy okazji, skoro zderzak zdjęty, to wszystko zamontuję 

Mega robota! Ja do tej pory nie mogłem znaleźć dodatkowych zegarków z niebieskimi wskazówkami, ale super się prezentuje u Ciebie. Co do audio to do dzisiaj narzekam
chyba też się wezmę za to..

Ja też nie znalazłem dodatkowych zegarów z niebieskimi wskazówkami. Kupiłem z czerwonymi i zmieniłem wskazówki i diody

A jakie masz audio u siebie?
Chyba też tak będę musiał zrobić :p. Audio mam takie same jak Ty, czyli z Dynaudio
ale to już było przed zakupem, nie montowałem sam.

W tygodniu odebrałem już wszystkie elementy z lakierni:
Klapa:

Lotka:

Tylny zderzak:

A tak się prezentuje już po założeniu dyfuzora, kratek i czujników:

Klamka klapy oczywiście będzie dwukolorowa, według mnie taka wygląda dużo ładniej, niż cała czarna

Trzeba się brać za składanie wszystkiego w całość
Klapa:

Lotka:

Tylny zderzak:

A tak się prezentuje już po założeniu dyfuzora, kratek i czujników:

Klamka klapy oczywiście będzie dwukolorowa, według mnie taka wygląda dużo ładniej, niż cała czarna

Trzeba się brać za składanie wszystkiego w całość