Czas trochę odkopać temat, choć postęp prac jest bardzo powolny. Po drodze wychodzą różne sknocone prace przez fachowca, ale co będzie możliwe poprawić będzie zrobione dopiero po tym jak uda się wyjechać na drogę.
Po takiej przerwie spodziewałem się większego postępu Jak wygląda koncepcja silnika na dzień dzisiejszy?
Taki zestaw jak dorwac w jakiejkolwiek cenie??
Postęp prac jak najbardziej znikomy, z jednej strony prawie kompletny brak czasu na prace przy aucie. A z drugiej polowanie na graty do auta lub też odnawianie posiadanych gratów. Taki zestaw przypadkiem upolowałem w DE, zacząłem myśleć o pochromowaniu lewarka bo w każdej sroce jest powycierany od mieszka. Ale pewnego razu przeglądając ebay zobaczyłem aukcję z tymi fantami, zapłaciłem z przesyłką niecałe 120 euro. A plan na silnik bez zmian, tylko trafiła się fajna okazja która mam nadzieję podejdzie bez problemu.
Weber nie jest czasem zbyt wysoki do sroki? Orginalny Pierburg jest dosyć niski chyba w porównaniu do niego i wszędzie przy takiej modyfikacji marudzą na to.
lehu pisze: ↑13 mar 2026, 08:24
Weber nie jest czasem zbyt wysoki do sroki? Orginalny Pierburg jest dosyć niski chyba w porównaniu do niego i wszędzie przy takiej modyfikacji marudzą na to.
Nie jest. Miałem na EX i na ABS. Miło wspominam i tym bardziej kibicuje temu kierunkowi. To były też czasy kiedy w ramach tuningu wycinało się jeża w kolektorze
lehu pisze: ↑13 mar 2026, 08:24
Nie jest. Miałem na EX i na ABS. Miło wspominam i tym bardziej kibicuje temu kierunkowi. To były też czasy kiedy w ramach tuningu wycinało się jeża w kolektorze
Trochę racji jest w tej wysokości, Muszę zmierzyć wysokość Pierburga 2E2 razem z podstawką i porównać z Weberem na kolektorze. 34DCHD jest o trochę ponad 1 cm wyższy od 34S2C, ale jestem dobrej myśli że to się zmieści pod maską.