Scirocco II przecinak by Wesyl

Pochwal się swoim Scirocco.
Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » piątek, 25 lis 2016, 15:46

Troche pracy juz za mną :) Auto ma już spięty cały air ride, wiec po weekendzie stawiam je na koła. Silnik po uszczelniaczach, rozrządzie, pompach itp. jeszcze pare rzeczy do dopieszczenia i w następnym tygodniu leci do budy aby dobrać wszystkie rury i zająć się kabelkami. Komputer już się pozbył immo i 2 sondy. Gdy zostanie odpalony silnik przed zrobieniem wydechu all zostanie poukładane tak jak ma być to docelowo oraz spod zostanie zakonserwowany na nowo, jak na razie walczę aby jak najwięcej zrobić w tym roku bo później dopiero ruszę we wrześniu;/
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » sobota, 3 gru 2016, 17:25

No i wskoczył :)
Silnik poskładany, teraz tylko graty wokół- tip, pasek weze no i kabelki, Niestety okazało się ze nie dostałem z swapem elektrycznej pompy wodnej, a węze są poucinane więc trzeba to ustawic jakoś sensownie.
Dziś sie zabraliśmy z znajomym i wrzuciliśmy silnik, auto po poł roku znowu na kołach i złożonym air ride. kozacko sie prezentuje na ziemi i jeszcze z tym silnikiem. Teraz ważne aby silnik dobrze usadowić i wszystko spasować :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławek
Maniak
Maniak
Posty: 1549
Rejestracja: piątek, 30 lis 2007, 20:44
Model: Scirocco II
Numer GG: 6229661
Lokalizacja: Kraśnik Lub.

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: Sławek » sobota, 3 gru 2016, 18:32

Gratuluje, kibicuje i czekam na kolejne fotki.

Ps: Duzo zabawy z kabelkami pod ori skrzynke?
Obrazek

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » niedziela, 4 gru 2016, 11:37

Bardzo podobnie jak przy swapie na ABF'a,, tylko z kompa trzeba wywalic immo i 2ga sonde (co juz zrobione mam), do tego zapowiada sie problem z obrotomierzem ponieważ jest na 4 modulach a nie na jednej cewce.

Awatar użytkownika
Sławek
Maniak
Maniak
Posty: 1549
Rejestracja: piątek, 30 lis 2007, 20:44
Model: Scirocco II
Numer GG: 6229661
Lokalizacja: Kraśnik Lub.

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: Sławek » niedziela, 4 gru 2016, 14:32

ok a predkościomierz?
Obrazek

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » poniedziałek, 5 gru 2016, 10:08

Dobra sprawa, wyciagasz impulsator elektroniczny i w jego miejsce montujesz linke predkosciomierza :)

Awatar użytkownika
Sławek
Maniak
Maniak
Posty: 1549
Rejestracja: piątek, 30 lis 2007, 20:44
Model: Scirocco II
Numer GG: 6229661
Lokalizacja: Kraśnik Lub.

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: Sławek » poniedziałek, 5 gru 2016, 11:50

Chyba pora kupic druga sroke pod 20v :)
Obrazek

atosss007
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 2504
Rejestracja: piątek, 4 cze 2010, 01:58
Model: Scirocco II
Numer GG: 5067333
Lokalizacja: Austevoll Norway

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: atosss007 » poniedziałek, 5 gru 2016, 14:49

Siemanko. Widzę duży postęp w pracach. Zaczyna to wszystko fajnie wyglądać, choć jeszcze bałagan spory :) Co do obrotomierze faktycznie napotkasz na swojej drodze problemy. Trzeba tam dopiąć pewien extras i podpowiem Ci żebyś zapytał o niego Hołka bo jakiś jego znajomy elektronik coś takiego wykonał do mojej sroki i sprawdza się bez problemów. Może i dla Ciebie mógłby coś takiego zorganizować ;)
Było :
Scirocco GL - R.I.P
Scirocco GTX kamei x1
Jest :
Scirocco GT 2 1989 Experyment 1.8T
Scirocco GTX 1984 16V Czarnuch
Scirocco Mk1 1976 Rieger

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » poniedziałek, 5 gru 2016, 20:18

Atosss powiem Tobie ze spotkalem się już z układem który podpinasz pod +/- oraz sygnał z jednej cewki i przerabia sygnał na zegary z sroki, ale jak podejme temat obrotomierza to się zgłoszę może coś ciekawego uda sie z Twojej ścieżki wyczarować :), dzis silnik wisi juz równo i było dopasowanie TIP'a, przez to ze wstawiłem sztywnego TIP'a oraz ze mam serwo z VW T4 to trafil prosto na regulator cosnienia;/ Juz został przełożony na pompie tylko musze jeszcze wymienić przewód z przednieo koła na dłuższy bo nie sięga;/ Po weekendzie spawanie przedniej rozpórki na pas przedni i wzmocnienie łapy.

atosss007
Fanatyk
Fanatyk
Posty: 2504
Rejestracja: piątek, 4 cze 2010, 01:58
Model: Scirocco II
Numer GG: 5067333
Lokalizacja: Austevoll Norway

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: atosss007 » sobota, 10 gru 2016, 13:54

Jaki masz plan na wysprzęglik ?
Było :
Scirocco GL - R.I.P
Scirocco GTX kamei x1
Jest :
Scirocco GT 2 1989 Experyment 1.8T
Scirocco GTX 1984 16V Czarnuch
Scirocco Mk1 1976 Rieger

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » sobota, 10 gru 2016, 14:28

Jeżeli chodzi o wysprzęglik zostaje seria z diesla, Leci all na hydraulice, musze wyciąć otwór 32mm w grodzi i dobrać jakis pojemnik na płyn. Problem z Tipem załatwiony lecz z powodu przeniesienia regulatora na pompie musze przenieść pojemnik z płynem chlodzącym na strone prawa. Musze z łapy skrzyni uciąć mocowanie na linke(bo bylo jako opcja) ponieważ rozrusznik jest większy i nie wchodzi. Ośki już przypięte i złożony kawałek dolotu, flansze na rozpórkę na przedni pas już mam, pare paczek dotarło lecz niestety nie dotarły do mnie kolanka, IC, obejmy i mocowanie na mapsensor. Wsumie aktualnie zostało wcisnąć IC, brakuje mi tylko przewodów wodnych,paliwowych i podłączyć kabelki- na to auto sobie zaczeka ponieważ zaczynam 2 miesięczny w trójmiescie;/ Wracam i będe miał z 2 miesiące na dokonczenie :)

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » środa, 22 lut 2017, 18:42

Po powrocie - tydzień w garazu i swap na wykończeniu, Silnik pali, all pospinane, zostala tylko zabawa układaniem kabli, usunięciem paru podciśnień(zbędnych) i wnetrzem. Pozostaje jeszcze tylko znaleźć firme która mi wyspawa z nierdzewki nowy DP/układ/tłumiki.
Obrazek

Obrazek
Obrazek

I filmik z 2giego startu (przy pierwszej próbie aku przy kręceniu miał aż 5,6V wie komp wariował):
https://photos.google.com/album/AF1QipO ... 9o5AsQgZG2

Awatar użytkownika
Sławek
Maniak
Maniak
Posty: 1549
Rejestracja: piątek, 30 lis 2007, 20:44
Model: Scirocco II
Numer GG: 6229661
Lokalizacja: Kraśnik Lub.

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: Sławek » środa, 22 lut 2017, 23:51

Wesyl filtr paliwa możesz śmiało zamontować w miejsce akumulatora paliwa. Teraz juz raczej nie będzie Ci potrzebny.
Obrazek

Awatar użytkownika
wesyl
Zaawansowany
Zaawansowany
Posty: 642
Rejestracja: niedziela, 9 paź 2011, 08:04
Model: Scirocco II
Lokalizacja: FZ

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: wesyl » czwartek, 23 lut 2017, 09:17

Auto mialo 1.6L na gazniku więc takowego nie posiadało, ale myśle z czasem przenieść filtr pod podłogę, może i pompę paliwa też :)
Ostatnio zmieniony czwartek, 23 lut 2017, 09:43 przez wesyl, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Sławek
Maniak
Maniak
Posty: 1549
Rejestracja: piątek, 30 lis 2007, 20:44
Model: Scirocco II
Numer GG: 6229661
Lokalizacja: Kraśnik Lub.

Re: Scirocco II przecinak by Wesyl

Post autor: Sławek » czwartek, 23 lut 2017, 09:43

Aha cos mi sie pomylilo ze to jest gt2. Musze przyznac ze jak na skale przerobek to calkiem sprawnie i estetycznie Ci to wyszło.
Obrazek

ODPOWIEDZ